Uşak Patent, isim hakkı sorgulama Marka, Şirket ve firma isimlerinin tescil kriterlerine uygun olup olmadığı mutlaka sorgulamalı ve araştırılmasını önermektedir.

 İsim hakkı(tescil) sorgulamaları için öncelikle aşağıdaki linklerden tescili düşünülen ismin, önceden bir başkası adına isim hakkının tescil edilip edilmediğinin sorgulama ve araştırılmasını öneriyoruz.

Ancak bu ön araştırmanızdan sonra mutlaka tescili düşünülen ismin, marka tescil kriterlerine uygun olup olmadığı konusunda uzman marka patent firmalarından yardım ve destek almak ileride olası sorunları bertaraf edecektir.

 

Konu Başlıkları Linkler
Marka Sorgulama TIKLAYINIZ
Patent Sorgulama TIKLAYINIZ
Tasarım Tescil Sorgulama TIKLAYINIZ
Marka Tescil Araştırma  TIKLAYINIZ
Yurtdışı Patent Sorgulama TIKLAYINIZ

Uşak Patent isim hakkı sorgulama işlemlerinde sadece aynı veya benzer başvuru veya tescillerin olup olmadığınızı değil, hukuki zeminlerde sorun yaratabilecek niteliklerde karıştırma, iltibas ve çağrıştırma tehlikesinin olup olmadığını ve en önemlisi de olası itiraz ve davalarda muhtemel sonuçları da hukuki mütalaa niteliğinde yazılı olarak raporlamaktadır.

 

İSİM HAKKI NEDİR?| UŞAK PATENT

 

isim hakkı nedir-İzmir patent
isim hakkı nedir-İzmir patent

İsim hakkı nedir?, Marka veya kullanılan alan adlarına ait ibarelerinin tescil ve korunması anlamında kullanılmaktadır.

Uşak Patent, öncelikle isim hakkı alınacak kelime, sözcük, sayılar veya bunların kombinasyonlarının  marka tescil kriterlerine uygun olup olmadığı, gerektiğinde marka tescil başvuru yapıldığında ilgili ismin hukuki haklarının bir başkası adına tescilli olması nedeniyle Türk Patent’ (Türk Patent ve Marka Kurumu) in olası RED riskleri ve/veya önceden tescilli aynı veya benzer markaların itiraz etmesi halinde muhtemel sonuçlarının, konusunda uzman marka vekil ve danışmanlarından yazılı olarak alınmasını önermektedir.

Uşak Patent marka vekil ve danışmanları referanslar bölümünden de görebileceğiniz binlerce marka için hazırladıkları marka tescil yol haritalarında % 100′ e yakın isabet sağlamıştır. Dahası Uşak Patent olarak tescil edilecek ismin sadece marka tescil kriterlerine uygunluğu değil, markalaşmaya uygun olup olmadığı da incelenmekte ve konu hakkında başvuru sahibine ayrıntılı bilgilendirme ve danışmanlık yapılmaktadır.

Bugüne kadar tescil edilmiş (ismin hukuki haklarına sahip) olmasına rağmen markalaşmaya uygun olmaması nedeniyle kullanılmayan binlerce marka bulunmaktadır. Dahası asıl istenen marka ibarelerinin tescilli olması nedeniyle ilave ek kullanılarak başvuru ve tescil edilmiş binlerce marka ismi, arzu edilen ölçüde etki yaratmadığından yapılan tüm yatırımlar heba edilerek yeniden yeni bir marka isimleri de inşa edilmektedir.

 

İSİM HAKKI TESCİLİ| UŞAK PATENT

 

İsim hakkı yani marka olarak kullanılacak isimler ancak marka tescil yoluyla alınmaktadır. isim hakkı istenen alan adının tescilli olması tek başına yeterli olmadığı gibi, marka tescil yoluyla hukuki koruma sağlanmadığında oldukça ciddi sorunlara sebebiyet verebilir.

İsim hakkı almak için öncelikle ilgili ismin marka tescil kriterlerine uygun olup olmadığı yani isim tescil sorgulama işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Bu araştırma işlemlerinin bir uzman aracılığıyla yapılması oldukça önemlidir.

İsim hakkı alınacak işaretlerin marka tescil kriterlerine uygun olması halinde ise marka tescil başvuru/tescil yapılmalıdır. Başvuru anında mutlaka uygun alan adının da hemen kayıt/tescil edilmesi gerekmektedir.

Uşak Patent olarak, pazarlamada üstünlük sağlayacak niteliklerde olan ancak ilave ekler nedeniyle bırakın olumlu etki ve izlenimi marka algısını önemli ölçüde zayıflatacak ilave eklerin kullanılmasını önermediği gibi, mümkün mertebe ayırt edicilik sağlayan ve tüm pazarlama aksiyonlarında üstünlük sağlayabilecek ve gerçekten güçlü bir marka algısı yaratacak niteliklerde isimlerin revizyonlarını yapmaktadır.

O halde isim hakkının tescilinde iki önemli konuda yani “tescili düşünülen ismin öncelikle markalaşmaya uygun olup olmadığı” ve “tescil edilecek marka isminin tescil ve hukuki kriterlere uygunluğu” mutlaka konusunda uzman marka vekil ve danışmanlarınca incelenmesi gerekmektedir.


Uşak Patent marka vekil ve danışmanlarından her zaman marka isimlerinin hukuki hakları ve isim tescil konuları hakkında ÜCRETSİZ yardım ve destek alabilirsiniz.

 

İSİM HAKKI SORGULAMA KRİTERLERİ| UŞAK PATENT

 

İsim hakkı sorgulama kriterleri-Uşak Patent
İsim hakkı sorgulama kriterleri-Uşak Patent

Uşak Patent, İsim hakkı yani hem marka hem de alan adının tescil yoluyla korunma başvuru öncesi hem yasal şartlara uygun hem de markalaşmaya uygun kriterlerini gözeterek araştırma, inceleme, yenilikçi çözümler, görüş ve öneriler sunmaktadır.  Temel kriterler şunlardır;

1- Uşak Patent, isim hakkı tescili düşünülen marka işaretinin hem markalaşmaya hem de alan adı için uygun bir isim olup olmadığını neden ve sonuçlarıyla birlikte incelemektedir.

2- Uşak Patent, Seçilen isimlerin farklı dillerde de olsa markanın itibarını zedeleyecek argo niteliğinde anlamlarının olup olmadığını da araştırmaktadır.

Öncelikle Uşak Patent marka danışmanlarınca  ayrıntılı incelenen marka tescil kriterlerini, resen RET ve/veya itiraz üzerine RET gerekçelerini marka tescil başlıklı yazımızdan ve marka araştırma yaparken dikkat edilecek önemli hususları ise marka tescil sorgulama nedir ve nasıl yapılmalıdır başlıklı yazılarımızı incelemenizi öneriyoruz.

3- Uşak Patent, isim hakkı tescili düşünülen markada kullanılan logo ve ibarelerin kullanım şekilleri nedeniyle hem markalaşmada hem de tescil sürecinde önceden tescilli marka sahiplerince yapılacak itirazlarda RET riskinin olup olmadığını ve çözümleri de sunmaktadır.

4- Uşak Patent, isim hakkı tescili düşünülen işareti bütünün, ilave ek kelime ve şekillerden hangisinin asli ve baskın unsuru olduğunu ve ilave eklerin hem tescil kriterlerini hem de markalaşmaya uygunluğu kontrol edilmektedir.

5- Uşak Patent, isim hakkı tescile konu markanın farklı dil ve anlamlarda önceden tescilli markalarla benzerliğini de araştırmaktadır.

7- Uşak Patent, isim hakkı tesciline konu marka işaretinin iltibas ve çağrıştırma tehlikesini de incelemektedir.

8- Uşak Patent, isim hakkı tesciline konu kelimelerin bir başkası tarafından internet ortamında tescilsiz ancak marka niteliğinde kullanılması halinde olası itirazların sonucunu da incelemektedir.

9- Uşak Patent, isim hakkı tescili istenen kelime veya kelime şekil kombinasyonun tescil kriterlerine uygun olmaması halinde yeniden tescil kriterlerine uygun revize etmektedir.

Tek Sınıflı Marka Başvuru Ücreti

Orijinal fiyat: ₺7.000,00.Şu andaki fiyat: ₺2.854,17.

Marka Tescil Yenileme Ücreti

Orijinal fiyat: ₺11.500,00.Şu andaki fiyat: ₺5.470,83.

Marka Devir Ücreti

Orijinal fiyat: ₺11.000,00.Şu andaki fiyat: ₺4.858,33.

Marka İtiraza Karşı Görüş Ücreti

Orijinal fiyat: ₺5.000,00.Şu andaki fiyat: ₺3.500,00.

Bir yanıt yazın